es1cw kirjutas:
Jah-aga, SDR-rigi all mõeldakse siiski ainult selliseid, milledel signaalitöötlus algab otse töösagedusel. Analoogkraami on sellistes ainult L/C sisend (üldjuhul dekaadfiltrid), mõnedel juhtudel ka preamp sinna lisatult. Muud kõik on analoog/DSP-hübriidskeemid...esialgu.
Ma usun, et paljud siit on alustanud SDR lahendusega, kus kasutatakse arvuti helikaarti (a) või usb pulka (b) ja ma usun, et nende keel ei tõrgu neid lahendusi SDR'ks kutsumast.
Vaatame nende arhitektuuri.
a) Ees on klassikaline raadioosa, siis tuleb kvadratuurdetektor, mis annab välja analoogis I ja Q signaalid, need lähevad helikaardi analoogsisendisse ja edasi tehakse kõik tarkvaras. Näitena SoftRock.
b) USB pulgas on ees tüüpiliselt raadioküpsis, sealt antakse vahesagedus järgmisele küpsisele, mis annab välja digitaalis I ja Q signaalid, mis liiguvad digitaalis üle usb pordi arvutisse, kus edasi käib kõik tarkvaras. Näitena RTL-SDR pulk.
Põhimõtteliselt ei erine Yaesu 3000 nendest lahendustest - ees on raadioosa, kus on kõik klassikaline vajaminev, mingist hetkest keeratakse asi digitaali ja edasi toimetatakse juba tarkvaras. Ma ei näe erilist vahet, kas tarkvara toimetab lauaarvutis või DSP küpsises. Kas siis arvutilahendus teeb asjast rohkem SDR'i? Minu jaoks on asi SDR siis, kui signaaliahelas mingis kohas keeratakse signaal digiks ja edasi toimetatakse temaga tarkvaras. Vahet pole, kuskohas.