Tänud tänastele postitajatele ja ka ES2CM-ile vist üle poole tunni kestnud väga asjaliku moblakõne eest! Tunnistan ausalt, et enne seda poleks ma tänaste postitajate jutust pooltki seal sisalduvat osanud välja lugeda.
1. Mida 2m-lt (minul) üldse tahta-oodata?
- Külameeste jututoa saime käima - OK! Mida kõrgemal vertikal ja paha pole ka power ja juttu jätkub. Abiks oleks aga ka yagi, eriti kui ta oleks ka vertikali pööratav.
- Huvitaksid 2m aktiivsustestid. Mida laiema hor. nurgaga ja suurema võimendusega yagi, seda parem. Siit Kagu-Eestist aga üle 1/10 (altotsast) ma logide pingereas tõenäoliselt ei tõuse, huvitav oleks siiski. Siit siis 1. omadus mu yagile.
- Üksikud (juhuslikud) kaugsided (üli)hea leviga. Kah eesmärk omamoodi. Siit siis 2. omadus mu yagile.
- Hea tunne, et hobinurgas lisaks teistele lainealadele ka korralik 2m antenni-aparatuuri süsteem. Igaks elujuhtumiks!

- Kuu-sided. Sellest tean õnneks niipalju, et ma ei tea sellest peaaegu mitte kui midagi. Aparatuur, antenn(id), mürad, kellaajad ööpäevaringselt ... seda mu rahakott, tervis ja elulaad ilmselt ei kannata - see rida jääb ära!
Aga vastus selle alateema pealkirjas küsitule on mul olemas. See oligi eesmärk.
Ja yagi saab olema ikka 1-e realine, tõenäoliselt by DK7ZB. Mette ei tea, kas enne talve siiski üles saan???
73!
Einar
50 78 385