Aeg oleks nüüd teha teema ka televiisoritele, sest needki on vahepeal juba nii targaks läinud, et ka hamindusse sellest kasu võiks tõusta. Sisuliselt on telerist saanud ju raal, mis juba nii mõneski kodus ruumisäästvalt sätitud asendama mõnd varem seinal rippunud maali.
Minagi riputasin paari nädala eest akvarelli asemel seinale hoopis taolise isendi http://www.euronics.ee/t/54075/televiis ... v/42la667s
Ja juba tahaks ka selle vidinaga seonduvalt igat sorti muljeid vahetama hakata. Kohe alguses uuendasin tehasesofti uuema versiooniga. Ühtegi kaablit teleri külge (v.a. 230V pistikust) ma pannud ei ole. Signaalid saab ta üle erinevate wifi variatsioonide (miracast, widi, wifi direct). Peamiseks just LG ja selle mudeli valikul said: 1) kaugjuhtimispult Magic Remote (hiir, mis osutus ülimõnusaks) 2) et LG on maailma võimsamaid displeide tootjaid (siis ka apse vast vähem) 3) hinna/kvaliteedi hea suhe 4) kasutajate väga positiivsed arvustused netis 5) tal on kõik mis hetkel oskaks tahta (netindus-baruserid, wifi, widi, miracast, 3D, pult-hiir, displei-klaviatuur, satitüünerid juba omal sees, lai vaatenurk, võimalus tarkvara uuendada, jpm)
Telerit valides kohtasin aga taas mingit müstilist LG-de mahategemist rohkete maarjamaiste "asjatundjate" poolt, kellede "suured teadmised" paistavad põhinema siiski vaid linnalegendidel. Aga eks igaüks ise otsusta, kas LG, Samsung, Sony, ... Seda ütleksin küll, et ega neist ükski üksnes oma nimega teistest peajagu üle ole. Küsimus ikka alati konkreetses mudelis ja äpardumisi ("sõnnikut") on aegade jooksul olnud ka tuntuimatel tegijatel.
Minu paarinädalased muljed on hääd, isegi väga hääd. Alguses sai veidi nalja 3D teemal. Olin ka juba valmis asuma LG-de sarjajate ridadesse, sest kõik minu tuttavad, kes aga Samsungite kasuks otsustanud, kiitsid oma ruumilist pilti (3D) taevani, aga minul seevastu vaid õige nibin-nabin "paksem" pilt - ei muud. Noh, aga peatselt selgus - LG paneb kaasa õige ohtralt prille ja seal neid ka eri tüüpe. Mina aga sikutasin esimesest ettejuhtunud karbist välja esimesed ettejuhtunud okulaarid. Paraku osutusid need, nagu hiljem selgus, hoopis teist tüüpi piltide jaoks (nn binoklipilt, mida vahel ka trükisõnaga kaasas). Kui aga viimaks õiged prillid ninale sain ning youtubest ühte 3D märulit vaatama asusin, oli üks esimesi reaktsioone ühel hetkel lüüa välkkiirelt kõrvale otsmikut puudutav püstolitoru

Praktilist juttu ka. Valides seinale kinnitust oli minu sooviks, et saaks telerit keerata horisontaalasendist veel 90 kraadi mõlemale poole, st seinaga risti. Viimane tähendab siis ka üsna kapitaalset ja kvaliteetset konstruktsiooni. Sai neid raame uuritud pealinna mitmete suuremate telerimüüjate juures. Sobilike kinnituste hinnad algasid 120 eurost. Lihtsalt seinale riputaja saanuks alates 22 eur. Kuid ka need kallimad polnud päris minu soovitud - seinale kinnitused olid kitsad, st kruvid/tüüblid jääksid lähestiku, surve kitsale pinnale suur ja mine tea - kukub see kaadervärk ühel öösel kolinal alla - koolifüüsikast ju jõuõlg/kang teada nähtused. Mõtted liikusid juba isetegemise suunas. Aga siis leidsin täiesti ootamatust kohast, Jyskist, väga tubli raami ja seda kõigest 49.90 eest! Odav asi tekitab alati umbusku. Kuid kõik tundus tipp-topp tehtud olema (salaja sai ka veidi mehejõuga väänatud) ja mis peamine: seina vastu minev plaat oli tubli suur lahmakas. Ka igasugu mõõtudes kruvisid, polte ja tüübleid oli temal kaasas üsna mitme euro jagu. Kokkuvõtvalt - rauda üksi juba rohkem kui 50 euri eest. Nüüd too raam mul seinal, proovitud sedagi, kas minu 100kg ka kannatab. Tugevusvaru piisav (teler ca 10kg)

Arutlema võiks aga hakata nüüd teemadel, kuidas teleri softi (Linux ilmselt) ruutima kukkuda, ekraanile vasa tekitada, sdr-e kuulama ja igasugu remote ette võtta. Esialgu aga nuputan, kuidas brauseri põhine meilindus millegi outlooki sarnasega toimima saada, st põhimõttel deliiditud - unustatud.
Et siis jagagem kogemusi