Kui avalik foorum on asja arutamiseks vale koht, siis andke sellest teada. Kustutame teema ja jätkame arutelu mõnes teises kanalis.
ES2RDX kirjutas:Leidsin aega asja natukene uurida. Raadioamatöörid ei ole ärikad ega ka mitte äriregistris!
MTR pole äriregister, vaid "Majandus Tegevuse Register". Kõik isikud kes omavad mingil alal litsntsi on kantud sinna registrisse,
sealhulgas ka litsentseeritud raadioamatöörid. See on seadus ja kehtib kõigi kohta.
Kui tahad olla litsentsiga raadioamatöör, pead sellega leppima.
Tõepoolest, teema pealkiri oli natuke liiga mööda. Muutsin ära.
Kahjuks ei saa ma nõustuda väitega et See on seadus, kehtib kõigi kohta ja mina pean sellega leppima. Vigased seadused ei ole mitte täitmiseks, vaid muutmiseks. Ja muutmiseks tuleb kusagilt peale hakata.
Minu, kui raadioamatööri ja ERAÜ liikme ja riigi vahel on EESTI RAADIOAMATÖÖRIDE ÜHING.
Jupike põhikirjast:
1.5. Oma eesmärgi saavutamiseks Ühing:
...
1.5.9. kaitseb raadioamatööride huve nende tegevust vahetult puudutava seadusandluse koostamisel ja muutmisel, võttes selleks eraldi volitatud esindajate kaudu osa nimetatud seaduste, määruste ning eeskirjade koostamisest;
1.5.10. esitab omapoolsed ettepanekud ametkondadele või organisatsioonidele raadioharrastust piiravate või Ühingu ja tema üksikliikme(te) tegevust takistavate või raskendavate asjaolude kõrvaldamiseks;
Hakkame nüüd raadioamatööride huve kaitsma.
Minu esimene huvi on, et isiklik mailiaadress ei satuks MTR avaliku "Ettevõtja otsingu" tulemuste hulka. Ma ei ole ettevõtja ja edaspidi ma ei soovi saada ettevõtjatele mõeldud kommertsteadaandeid. Ametniku poolt välja pakutud idee, et aadress kinni panna ei ole lahendus.
Tegelikult on kogu see otsing seal üks suur jama. Tabeli kujul mõne hiireklikiga kõik huvitavad andmed igaühele kättesaadavad. Ma ei saa üldse aru mis mõte on enam Eestis veebilehtedel e-kirja aadressidesse @ asemel (ät) kirjutada või pildike panna kui rämpsu saatjatele kõikvõimalikud aadressid kuld kandikul 500 kaupa kätte ulatatakse.
Teine huvi on välja selgitada, miks peavad registrist avaliku otsinguga välja tulema riigiametile ainult minuga suhtlemiseks antud kontaktandmed. Kindjasti peab riigiametitel olema võimalus minuga ühendust võtta, aga nende andmete avalik eksponeerimine ilma eelneva nõusolekuta on liiast.
kes tahab, see täiendab.
73! ja head talvepäeva kõigile kes homme Tallinna jõuavad.