ES2MA kirjutas:Kõik inimkonna olulised leiutised on tulnud Turkmenistanist. Nii kirjutab Turkmenbashi oma raamatus. Eks ole siis ka transistor nende leiutiste seas.

ES2MA kirjutas:Kõik inimkonna olulised leiutised on tulnud Turkmenistanist. Nii kirjutab Turkmenbashi oma raamatus. Eks ole siis ka transistor nende leiutiste seas.
Tegelikult polegi see kõige tähtsam, kes ja millal transistori leiutas, vaid see, et selline vidin üldse ilmavalgust nägi.ES7TR kirjutas:Keeruline ja segane on see transistori leiutamise ajalugu...
...Sa oled julge mees, Mati! ... Mina ei julge küll kindel olla, et kunagi tulevikus transistori poolt põhjustatud lõppvaatus inimkonnale naudingut pakub ?!!ES2RDX kirjutas: Tegelikult polegi see kõige tähtsam, kes ja millal transistori leiutas, vaid see, et selline vidin üldse ilmavalgust nägi.
Personaalarvutid on ka sellisel kujul juba minevik - noored kasutavad valdavalt vaid nutitelefone ja tahvelarvuteid...ES2RDX kirjutas:Tegelikult polegi see kõige tähtsam, kes ja millal transistori leiutas, vaid see, et selline vidin üldse ilmavalgust nägi.ES7TR kirjutas:Keeruline ja segane on see transistori leiutamise ajalugu...
Kus me oleksime, kui nüüdisaegne elektroonika töötaks ikka veel lampidel, eriti "personaalarvutid"...
Kõik õige, tehnoloogia areneb ju pidevalt, aga ega nutitelefonide ja tahvelarvutite integraalideski toimeta transistorite asemel päkapikud.Hunt kirjutas:Personaalarvutid on ka sellisel kujul juba minevik - noored kasutavad valdavalt vaid nutitelefone ja tahvelarvuteid...
ES2RDX kirjutas:Eks lampe kasutatigi ajastul, kui kõik pidi olema suurem ja uhkem kui naabritel.
Enne lampide kasutuselevõttu olid personaalarvutidki palju kompaktsemad:![]()
Üks esimesi täts-skriinees1tbr kirjutas:Eheee, mul selline läpakas töö juures olemas. Pole vaja karta, et aku tühjaks saab või elekter ää kaob. Alati töötab.![]()
Kuna põhiline toodang läks militaarotstarbeks, siis testiti transistore kõvakäeliselt.ES2TL kirjutas:Kõrvalekalletega ja markeerimata P416 müüdi kaua 8 kopika eest pöögelmani prahipoodides Tööstuse tn ja keskturu salongis. Beetad olid 300 kandis ja töötasid väga hästi.