pauhh kirjutas:Ma ikka otsustasin Mardi kasuks

Pauhh, ole nüüd. See ei ole ju sugugi keeruline. Ma sikutasin omale uuesti tolle LogMakeri ning seal on sidesid tõesti suht mugav ja lihtne sisse lüüa.
Lühikokkuvõte:
LogMaker käima, siis:
1. Edit->New Log
2. Setting->Time->Post Contest (siis saad ise aja sisestada)
3. LogMakeri aknas kohe menüüriba alt saad valida Contest Name, sealt *Cabrillo Form
4. Band, mode ja kuupäev paika, klikka kuupäeva kõrval olevat küsimärgiga nuppu (siis ei täideta automaatselt kutsungit LY-ga) ja paremal servas olevat "59"-nuppu.
5. Vasakust servas sisesta oma kutsung, nimi (mitte 1) ja vajadusel SoapBox (sinu jaama riistvara ja võimsus, paluti ka WWL lokaatorit)

- LogMakeri põhiaken
- logmaker_pohiaken.png (12.4 KiB) Vaadatud 10750 korda
6. Põhiaknasse hakka kirjutama nagu sa niisamati logirida kirjutad:
1101<tühik>es5qa<tühik>(nüüd visatakse sisestusreale eeltäidetud serialnumber ja saadud-saadetud raportid) saadud_number<tühik>
... uue rea täitmine ...
Kellaaja sisestamisel kirjuta tund ja minutid lihtsalt kokku, vahel tekkivaid rohelisi küsimärke lihtsalt ignoreeri (st. ära kustuta neid - nad kustuvad ise).
7. Kui sided sisestatud, siis võta Files->Save As ning failitüübiks vali Cabrillo
8. Avaneb aken, kuhu tipid oma info. Umbes nii, nagu juuresoleval pildil on näha. Seejuures saab paremas servas olevatest mittevajalikest kategooria väljadest sisu ära kustutada ja antud väljad ei ilmu ka cabrillo-faili. Välipäeva seisukohalt kasutud väljad on Time ja Overlay, võib-olla ka Assisted.

- Logmakeri salvestusaken
- logmaker_save_as.png (9.23 KiB) Vaadatud 10750 korda
9. Nupuga "Testi" saad logi lõplikult salvestada, siis pakutakse ka võimalust vaadata tehtud cabrillo faili:

- Logmakeri Cabrillo eelvaateaken
- logmaker_cbr_aken.png (15.89 KiB) Vaadatud 10750 korda
10. Vajadusel võta see cabrillo fail notepadiga lahti ning kustuta mittevajalikud read (nt. category-time, category-overlay). Eriti usinad saavad QSO: ridadel ka õige sageduse (1 kHz täpsusega!) kirja panna. LogMakeri põhiaknas ma sageduse sisestamise võimalust ei märganud.
Selliselt ei võta logi sisestamine eriti aega ning logide kontrollija teeb ehk sulle kokkutulekul hoopis ise pitsi viskit välja