Umbes 10 aastat tagasi algatasin ma käesoleva postituse. Varasemaid kokkupuuteid ei ham lainetel ega ka ham rigidega mul ei olnud.
Oli vaid eesmärk, millistel lainetel tahtsin töötada, samuti silma jäänud paar jaama tolleaegselt turult.
Ma valisin jaama, tänu headele nõuannetele siin foorumis, mis aga oluliseim -tänu oma vajadustele ning resurssidele lähtuvalt tollel ajal , ning nö talupojamõistust järgides, olen siiani rahul

Nüüd, kui on juba üsna palju laineid eetrisse voolanud, võin vast soovitada kõigile sadasama valiku põhimõtet. Mis siis on oluline jaama valikul, mis vähem, mis mitteoluline...
Kindlasti kohe 2 haru:
- kas see oleks sinu esimene jaam, ham kogemus?
- või sul juba on mingi jaam ja kogemus?
Esialgu, kuna,Einar küsis, siis pigem see teine variant (esimene jäägu seniks ootele).
Küsimused, Einar, Sulle (aga ka teistele, kel juba kogemust, kes tahaksid jaama uuendada) on:
- mis on sinu eesmärk, millistel lainetel töötada, mis modedes, võistelda jne?
- mis su praeguse jaama juures sind enim segab, piirab vms (lainepikkused, moded, tehn parameetrid vms)?
- kas on olnud olukordi (ja kui siis u mitu aastas nt), kui sa oled tundnud, et just jaam on sinu saavutuste juures olnud peamiseks pudelikaelaks?
- kas oled neid "olukordi" analüüsides kindlaks teinud, et süüdi on just sinu kasutatud jaam?
- oskad sa mõne arvnäite tuua varasemate väidete kinnituseks?
Küsida võiks veelgi, aga vast esialgu piisab.
Lõpuks aga universaal-nahhal soovitus:
Osta kõige kallim ja parim jaam, mis hetkel saada, kuid...
... vasta siis nendele minu poolt esitatutele küsimustele aasta pärast, selle jaama kasutamist.
Ootan tõesti väga huviga!
Rahvusvahelise sidede hulgast, tagasisidest, annab vast kõige paremini ülevaate qrz.com.