Tegin veel mõned testid TDA1013B kiviga. Jätsin tööle ainult kivi viimase astme. Sisendi lasin vastu maad (läbi kondeka, läbi 10k takisti ja otse). Kahin oli igas variandis muutusteta tugev. Proovisin läbi kaks eksemplari ja mõlemad käitusid sarnaselt. Kivi esimest astet ma kahjuks ei testinud. Mõtlesin sellele alles hiljem. Oleks olnud huvitav teada, kas ka esimene aste kohiseb või ainult viimane. Testi tulemuste kokkuvõttena ma edaspidi sellele kivile oma aega ei pühenda. Vähemalt mitte vastuvõtja klappide võimendina.
Seejärel panin makettplaadil (bread board) kokku LM386 kiviga võimu. Skeemi koostamisel lähtusin dataseet'il toodud lahendustest ning mõnedest näpunäidetest, mida netist leidsin. Minu varasemad kogemused selle kiviga ei olnud kõige paremad. Põhuseks oli madal urin (50-100Hz) klappides, millest ei õnnestunud toona lahti saada. Sama teema otsa komistasin ka seekord aga kui ühendused hoida võimalikult lühikesed ja toite ahelas panna kondekas võimalikult kivi toitejala lähedale, saab sellest siiski lahti. See on jube kapriisne kivi ja plaadi tegemisel peab sellega arvestama. Mida veel täheldasin... Proovisin läbi 5 isendit, mis sahtlist leidsin. Iga kivi käitub oma urinate ja kahinatega täiesti erinevalt. Kvaliteet on väga varieeruv. Lõppvariandis jäi mul skeemi pidama LM386N-4.
Praeguseks on plaat leotatud, jupid peal ja testid tehtud. Toimib normaalselt. Vastik kahin klappidest on kadunud ja võimendust ka piisavalt. Proovisin läbi ka
SIIN soovitatud lahenduse aga see kergitas madalad sagedused üles ja lõpptulemus oli kõrvale halb kuulata.
Lõbusa vahepalana meeldis mulle 2MA leitud kommentaar selle kivi kohta....
Keegi kusagil kirjutas:
You didn't mention what you'd like to do with the circuit, but in my "not-so-serious" opinion the best way to handle LM386's is by putting them on a large flat surface, and hit them hard with a not too small hammer
Hetkel ma tema arvamust ei jaga aga palju sealt puudu ei jäänud ka.
Lõpptulemus:
alt ja
pealtSkeemi leiab
SIITEelvõimu LPF toimiba ka normaalselt. Läbi sweep'i näeb spekter välja
sellineSee teema minujaoks praegu lõpetatud. Tänud kõigile kes viitsisid kaasa mõelda ja ei pidanud paljuks häid vihjeid anda.